Mit perspektiv på, hvad en leder er, er noget anderledes end de flestes. I min optik er en leder et menneske, som lige gyldigt alder, køn, uddannelse eller titel er villig til at lytte til og følge sit hjerte – uanset hvad andre mener om det.

Leading-love

Og som hjerteintelligent leder er du villig til at træde frem, inspirere, have en positiv indflydelse på andre og gør en indsats for at gøre verden til et bedre sted at være med en dybere indre klarhed i forhold til hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig. Du ved, hvad dine dybeste værdier er, hvad din vision for dit liv er, og hvilke principper du ønsker at leve dit liv ud fra hver dag. Du tager ansvar for alle dele af dig selv og dit liv og den energi, du sender ud fra øjeblik til øjeblik, og du bestræber dig på hver dag at være den forandring du ønsker at se i verden.

Som John Quincy Adams har sagt: “If your actions inspire people to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader”.

Som hjerteintelligent leder er du bevidst om dine egne følelser, og hvordan de påvirker andre, og du vil aldrig bruge f.eks. frygt og angst til at manipulere andre til at gøre dét, du ønsker at de skal gøre og dét, som tjener dig selv bedst. Du vil altid se på situationen og overveje; hvad er bedst for mig OG for dig, for organisationen, for virksomheden, for samfundet og for verden. Og du vil tjekke ind og undersøge om dit ego og de sårede dele af din personlighed (hvilket vi alle har!) står i vejen for dette – og lige tjekker efter; prøver jeg lige nu på at manipulere andre og bruge frygt til at få det som jeg vil ha’ det?

Som hjerteintelligent leder tager du 100% ansvar for alle dele af dig selv og alle aspekter af dit liv. Det vil sige, at du er 100% ærlig over for dig selv og stopper dig selv, hvis du opdager at dine sårede dele tager over. Du kender dig selv godt nok til at vide, hvordan du skal genforbinde dig med dit hjerte og lede fra et sted af samarbejde, empati og fokus på det fælles bedste.

Vi har brug for ledere, der kan guide og inspirere folk til mere samarbejde, større bevidsthed samt kærlighed til og respekt for alt liv. Og i en verden der bliver mere og mere kompleks, og hvor forandringerne sker hurtigere og hurtigere, er der brug for ledere, der kan bruge deres intuition og hjertefølelse til både at træffe vigtige og afgørende beslutninger og være lysende fyrtårne for dem, der har brug for at blive guidet gennem de uforudsete problemstillinger.