At lære at navigere gennem livet med hjertet som kompas, er i min optik vejen frem for menneskeheden.

Jeg tror på, at al udvikling og forandring starter i det enkelte menneske. Hvis vi vil se forandringer i verden – det være sig både i private og arbejdsmæssige sammenhænge – bliver vi nødt til at starte med os selv og være den forandring, vi ønsker at se i verden.

Vi lever i en fantastisk tid med kolossale forandringer. Gamle paradigmer kollapser. Gamle måder at gøre tingene på virker ikke længere. Stress er den største dødsårsag i den vestlige verden. Begivenhederne rundt om i verden er et yderst vigtigt ‘wake up call’ i forhold til at genopfinde os selv og verden, genfinde vores dybeste værdier og fokusere på dét, der er vigtigst og indse, hvem vi i virkeligheden er.

For at give et billede kan man sige, at vores vestlige kultur i de sidste mange århundrede har været som en fugl, der kun har basket med den ene vinge – den mentale og rationelle! Og i samme periode har den anden vinge – den følelses- og hjertemæssige – været undertrykt og holdt nede. Det er bl.a. derfor at stress og depression er blevet en folkesygdom, og at mobning er et stort problem både i skolen og på arbejdspladsen.

Der har ikke været en harmoni og vingerne er ikke blevet brugt på lige fod og med lige stor kraft. Derfor er den rationelle vinge nu så udmattet, at fuglen flyver i cirkler, og den kan ikke længere komme fremad ved kun at bruge den ene vinge. Udviklingen er gået i stå og fuglen risikerer at styrte ned. Det er tid nu for, at fuglen også folder den anden vinge ud, og bruger den enorme kraft og det uopdagede potentiale, der ligger gemt her, så fuglen kommer i balance og bliver i stand til at flyve højt igen.

Det er vigtigt at sige, at det IKKE er en kamp mellem de to sider; det handler om en harmoni mellem dem, et samarbejde; de er begge værdifulde og vigtige. Det handler ikke om konkurrence mellem dem, det handler derimod om accept af hver deres vigtighed!

Min mission er at gøre det til ”the new normal” at have hjertet med i ALT hvad du gør, hvor end du befinder dig – derhjemme, på arbejdet og i verden.

Potentialet for en hjerteintelligent verden bliver udtrykt på smukkeste vis i dette kinesiske ordsprog:

”When there is light in the heart, there will be beauty in the person.
When there is beauty in the person, there will be harmony in the house.
When there is harmony in the house, there will be order in the nation.
When there is order in the nation, there will be peace in the world.”