0 In Hjertets intelligens

4 vigtige aspekter til at bevare sin integritet og forblive tro mod sig selv

bevare sin integritet

Hvordan kan man bevare sin integritet og forblive tro mod sig selv, når man er i situationer og relationer, der er svære og udfordrende?

Det kunne eksempelvis være i relationer, hvor du normalt mister dig selv, eller i arbejdssituationer hvor du møder modgang og bliver presset.

Det er et spørgsmål og en udfordring, du uvægerligt støder på, jo mere du træder ind i dit personlige lederskab fra hjertet.

Og det er også en udforskning, som kræver en stor personlig, engageret indsats.

For hjertet er integritet det vigtigste, fordi det skaber indre harmoni mellem hjerte, hjerne og krop.

Det vil også sige en oplevelse af indre fred og vitalitet, hvor energien flyder optimalt i kroppen.

Derfor kan man også sige, at dét at bevare sin integritet og forblive tro mod sig selv helt overordnet set handler om at vælge at leve helhjertet frem for halvhjertet.

Og at leve helhjertet kræver i sagens natur en sund og stabil kontakt med hjertet, hvilket de færreste af os lærer i vores opvækst.

Vi lærer derimod at leve halvhjertet, hvilket vil sige, at vi forstiller os, lader som om og er i meget høj grad styret af, hvad andre tænker, synes og mener.

Så mange af os tilintetgør vores vitalitet og livskraft ved at være ude af integritet.

Sådan kan man bevare sin integritet og forblive tro mod sig selv

I videoen herunder giver jeg dig 4 vigtige aspekter, du kan være opmærksom på og integrere i dit liv, som hjælper dig til at bevare din integritet, så du kan forblive tro mod dig selv, uanset hvor du er, og hvem du er sammen med.

Hvad er du villig til at risikere?

For at leve helhjertet må du nødvendigvis være hel, hvilket betyder at genforene dig med de dele af dig selv, du gennem årene har udstødt.

Du må være villig til at hente dét, du har afvist hjem igen, hvilket også var dét, som C.G. Jung kaldte for ’individuation’.

Det er en livslang relation, du indgår med dig selv, fordi du konstant skal vælge, hvem du er, og hvad du gør, uanset hvor du er, og hvem du er sammen med.

Og din relation til dig selv skinner igennem i alle dine relationer og i alle de situationer, du befinder dig i.

Det betyder også, at ’Individuation’ er det livslange projekt, hvor du kommer tættere og tættere på den hele person, du er bestemt til at være. Ikke som forældrene eller kulturen eller det sårede ego har bestemt det, men som den, du er født til at være.

Denne individuationsproces har naturligvis også den konsekvens, at man må være villig til at bryde med det kendte, vise sig som man er (også selvom andre ikke kan li’ det) og risikere noget for at bevare sin integritet og være tro mod sig selv.

Så spørg dig selv lige nu: Hvad er jeg villig til at risikere?

Måske vil du risikere ubehag, konflikt og sårbarhed. Sikkerhed, kontrol, rod.

Måske er du villig til at sætte visse relationer og dit omdømme på spil?

Hvad er du ikke villig til at risikere?

At bevare sin integritet giver styrke til at bidrage til verden

Jo mere du er i integritet, jo stærkere er du, og jo mere er du i stand til at træde ud i verden, som den du er og bidrage med dét, du kom her for at bidrage med.

I mit arbejde kalder jeg det også for ’vokse op fasen’, hvor vi modnes som menneske og udvikler os som person ved at lære os selv at kende indefra og lade hjertet guide os skridt for skridt.

Som én af mine klienter sagde: ”Jeg har lært, at der er stor forskel på den indre og ydre verden. Jeg har fundet frem til det indre sted, hvor de vigtige og livsnødvendige ressourcer og kvaliteter er, og jeg har opdaget, at de altid er der uanset hvad!”

Så ved at integrere de 4 aspekter kan man bevare sin integritet og forblive tro mod sig selv uanset hvor man er, hvad der sker, og hvem man er sammen med.

Hvis du har brug for hjælp til at udvikle din integritet, stå stærkt i dig selv og forblive tro mod dig selv, vil mit mentorforløb måske være noget for dig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.