0 In Indre ro/ Livskvalitet

Vær nærværende!

Hånden på hjertet, hvor nærværende er du i din hverdag? Hvor meget er du reelt til stede i hver øjeblik, bruger dine sanser og oplever virkeligheden præcist, som den er? Uden at din tanker er igang med at gruble over fortiden eller planlægge og bekymre dig om fremtiden. Eller igang med vurdere dét du oplever?

Formentlig ikke særlig meget hvis jeg skal give et kvalificeret gæt! Det er de færrest af os, der virkelig formår at være fuldt ud tilstede i det, vi gør med et fuldstændigt åbent sind. Jeg træner denne færdighed hver dag – og griber konstant mig selv i ikke at være fuldt til stede.

Det er virkelig en færdighed, der kræver en hel del øvelse, og som det faktisk tager ret lang tid at indøve, før det bliver en en måde at forholde sig på, som ikke kræver de store anstrengelser. Men jeg bliver ved med at træne det, fordi jeg ved, at ægte nærvær er en af de vigtigste måder at højne livskvaliteten og til at give livet mening her og nu.

Når du er nærværende bruger du alle dine sanser; ser, hører, føler, smager, mærker – kort sagt oplever livet med alle dets nuancer og facetter.  Og det er i oplevelsen at livet leves, det er i oplevelsen, at du føler nydelse, at du udvikler dig, at du bliver overrasket eller fascineret eller hvad det nu kan være at nuet og livet bringer.

Det er også i det ægte nærvær, at du er udømmende, at du holder dit sind åbent og er opmærksom på dine vurderende tanker uden at følge dem. For det er kun, når du er i stand til at parkere dine fordomme og din forudtagethed, at du virkelig kan opleve livet.

Så … herfra skal lyde en opfordring til at træne dit nærvær.

De første skridt kan være virkelig at være opmærksom på at bruge alle dine sanser og at gøre én ting ad gangen – når du multi-tasker er du ikke nærværende!

De næste skridt kan være at være opmærksom på dine tanker her og nu; Hvor er dine tanker? Er du igang med at vurdere eller dømme? Er du åben for det, der sker lige her lige nu?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.