0 In Ærlighed/ Bevidsthed/ Indre ro/ Indre visdom/ Livskvalitet/ Mod/ Sandhed

Træd ud af din comfort zone

Hvis du nogensinde har oplevet at stå ‘på kanten’ af noget og så taget springet ud i det ukendte, så ved du, hvordan det er, at træde ud af din comfort zone – at strække dig ud over, hvad du troede, at du turde eller kunne.

At træde ud af din comfort zone er et must, hvis du vil fortsætte din rejse med at udvikle dig, transformere dig selv og dit liv, sætte dig selv fri og leve det liv, du drømmer om. Du må være villig til at strække dig igen og igen og igen. Udviklingen, forandringen og magien sker UDENFOR din comfort zone.

Jeg ved om nogen, hvor svært det kan være. Jeg har haft tidspunkter og dage, hvor udfordringerne kom væltende ind over hinanden, og hvor jeg har bedt ‘de højere magter’ om at give mig en pause: “Åh, kan jeg ikke bare få ro og flade ud et stykke tid? Behøver jeg absolut allerede at strække mig igen?” Og svaret er altid “ja”, det er tid til at træde ud igen!

Nogle gange har det været et hurtigt “ja”, som jeg har budt velkommen med stor begejstring og forventning. Andre gange har mit “ja” været langsomt undervejs, endda et tøvende “ja”, men ikke desto mindre et “JA”! – og ligegyldigt hvor meget modstand, jeg har haft på det, har jeg altid været glad for, at jeg gjorde det 😉

Hvis du har fuldt med i mit nyhedsbrev og på min blok, så har du også læst, at lige nu er en “ja-tid” for mig – et af de tidspunkter hvor min comfort zone udvider sig stort! Så jeg fik lyst til at dele de 3 vigtigste ting, som jeg har lært ved at træde ud af min comfort zone og gøre drøm til virkelighed i håb om, at de kan hjælpe dig med dit næste stræk:

1) Få støtte og opbakning
Støtte er en af de mest kritiske faktorer i forhold til at komme godt igennem et stræk. Lad være med at prøve på at tage denne rejse helt alene, fordi det er meget sværere, når du er helt alene om det – og helt sikkert ikke så sjovt, som når du bliver støttet og har opbakning. Jeg har prøvet både, når støtten er der, og når den ikke er der, og det gør en verden til forskel at have den!

Jeg har fået støtte af familie, venner og coaches/undervisere (som var mennesker, der var længere end mig på denne rejse).
Og jeg har selv stor glæde af at hjælpe og støtte andre både gennem mit arbejde og privat. At være andres ‘klippeblok’ på deres skelsættende rejse hen imod at leve i overensstemmelse med deres dybeste værdier, er en umådelig stor glæde for mig.
Så, hvad end dit næste store stræk er, søg støtte og opbakning hvor du kan fra mennesker, som er villige til at give den, og som tror på dig. Og vær også opmærksom på hvor du kan være en kilde til støtte for andre. Gaven i dette alene er umådelig stor.

2) Tillid
Denne disciplin har været (og er stadig) en ‘biggie’ for mig! En af mine kerne begrænsende overbevisninger er, at ingen er der for mig, at jeg ikke kan stole på nogen, og at jeg må gøre alting selv. (Det er derfor, at det giver fuldstændig mening, at støtte er så afgørende for mig … jeg bryder med livslange mønstre!)
For mig sker tillid på tre niveauer: Først, på det grundlæggende niveau, er der tilliden til mig selv. Næste niveau er tilliden til, at dem jeg beder om støtte hos også er der for mig, når det virkelig gælder. Og så på det tredje – og mere usynlige – niveau er der overgivelsen og den fulde tillid til, at ‘Universet/Livet’ ALTID vil mig det bedste. At ‘Universet/Livet’ er der FOR mig (og ikke imod mig) og altid guider mig den rette vej. Jeg ved, at dette niveau af tillid kræver tonsvis af tro og mod, men det kan virkelig være DEN ting, der ændrer alt!

3) Bliv ved med at bevæge dig fremad
I det øjeblik du ‘committer’ dig til at træde ud af din comfort zone – som jeg gjorde i mandags, da jeg afholdt min første web-workshop nogensinde (et virkeligt stort stræk for sådan en ‘non-techie’ som mig!) – bliver du nødt til hele tiden at bevæge dig fremad (om så det ‘kun’ er mikro-centimeter!)

‘Livet’ responderer på bevægelse! Som Einstein har sagt: “Everything is energy and nothing happens until something moves”.

Dét, der ofte sker, er at vi træder ud med lilletåen og som en ‘eleastik-effekt’ trækker vi os tilbage igen i trygheden af vores comfort zone og fantaserer om at gå tilbage igen. Men for guds skyld lad være med at gøre det. Hold dit syn lige frem og modstå fristelsen til at gå tilbage til ‘dit gamle selv’.
Jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange gange jeg har rystet indvendigt og været grædefærdig før en stor udfordring (og har haft lyst til bare at løbe min vej) for så bagefter at konstatere: “Det gik sgu meget godt! Det kunne jeg godt klare!”. Jeg ved, at det kan være svært (og angstprovokerende) at sige ja til det næste store skridt, men jeg kan forsikre dig om fra egen erfaring og fra dem jeg har hjulpet … ja, du kan godt gøre det! Du kan godt opnå det! Du kan godt komme derhen!
Blot bliv ved med at bevæge dig fremad, få støtte og hav tillid hele vejen.

Jeg vil elske at høre om din erfaring med dette. Og fortæl mig, hvad dit store stræk i 2014 er, så jeg kan støtte dig! Lad os træde ud sammen …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.