0 In Ærlighed/ Bevidsthed/ Indre ro/ Indre visdom/ Livskvalitet/ Sandhed

Der er ikke nogen rigtig vej!

Tænker du også meget over, om du er på den rette vej, det rigtige spor i livet, om du lever dit livsformål?
Og oplever du tvivl, frustration, ængstelse eller frygt, når du tænker over det?
Og i din frustration og frygt opsøger og spørger du så en masse ‘kloge mennesker’ til råds, og håber at de kan give dig ‘det gyldne svar’?
Ja, så er du ikke alene.

Der er efterhånden opstået en hel industri, som tjener gode penge på at bilde folk, som dig og mig, ind at vi har ét stort endegyldigt formål, som vi skal finde for at blive lykkelig … som at lede efter en nål i en høstak, ikk!?!

Hvor meget tid og hvor mange ressourcer har du brugt på at ‘finde den rigtige vej’?

Jeg har selv været hele møllen igennem; og været både frustreret og bange for at tage en beslutning og vælge en vej at gå fordi; “hvad nu hvis det er forkert?”!

Men, efterhånden som jeg har lært at åbne mit hjerte og lytte til, hvad det fortæller mig, er jeg kommet til den erkendelse, at der IKKE er nogen rigtig vej. Der er IKKE nogen forkert vej. Dit liv ER vejen. Der er ikke noget sted du SKAL være.
Og det er absolut ikke et eller andet stort endegyldigt livsformål, som gør dig lykkelig.

At tænke i rigtigt og forkert er blot et udtryk for egoets frygt for at fejle, for ikke at være god nok og for ikke at blive såret – igen!

Det er så trygt, hvis en ‘autoritet’ uden for os selv, kan fortælle os “Ja, du er på den rette vej. Fortsæt lige ud!” eller”Nej, du er ikke på den rette vej. Drej til højre!” fordi så behøver vi ikke at bære hele ansvaret selv!

Lad mig lige slå fast med det samme, at der ikke er noget galt i at få feedback og støtte fra mentorer, venner, familie, lærere, coaches og hvad vi ellers bruger til at ‘spille bold op ad’. Men den søgen efter ‘den rigtige vej’,  ‘livsformålet’, og at lede efter en autoritet, som kan validere vores beslutninger og de valg vi træffer, er en illusion.

Vores formål i livet er at være os selv fuldt og helt. At være tilstede i hvert øjeblik. At leve livet her og nu. At opleve livet som det udfolder sig. Og at søge glæden i dét vi oplever – ikke dømme os selv for hvor vi er, eller dømme dét vi oplever som godt eller dårligt!

Det handler om at lære at mærke efter, skelne mellem hvad der er vigtigt og ikke vigtigt (i forhold til dine dybeste værdier) og navigere ud fra dit indre kompas.
Med alle de meninger, påvirkninger og synspunkter der er omkring os, er det ikke altid let at leve autentisk i overensstemmelse med hvem vi er, og hvad der er vigtigst for os.

Så, hvad kan du så gøre, hvis du oplever, at denne søgen har en negativ indvirkning på dit liv – som jeg helt sikkert har oplevet, at det har haft på mit liv ! Og hvordan kan du navigere ud fra dit indre kompas, så du rent faktisk oplever, at dit liv bevæger sig i den retning, du ønsker, at du lever et liv som er i overensstemmelser med hvem du er på en autentisk måde, og så du laver de ting, som du ønsker at lave?

Her er tre ting, som du kan reflektere over og begynde at praktisere:

1) Lyt til din indre visdom

Lyt til din indre guide, til dit hjerte, til den stille stemme inden i dig, der allerede ved …
Hvor mange gange i dit liv, har du tænkt: “Jeg skulle have lyttet til min mavefornemmelse! Jeg skulle have lyttet til min intuition i forhold til dette!”?
Det har jeg gjort adskillelige gange og af alle de mennesker, jeg efterhånden har mødt, har jeg aldrig mødt nogen, der har sagt: “Jeg skulle IKKE have lyttet til min mavefornemmelse!” eller “Jeg fortryder, at jeg lyttede til min intuition!”
Men udelukkende det modsatte!

Ofte har vi haft en fornemmelse, som vi bare ikke har lyttet til eller turde stole på. Udfordringen er ikke, at vi ikke har denne indsigt, denne indre visdom, udfordringen er derimod at lytte til den!
Jo mere vi er villige til at lytte til vores indre visdom, jo lettere bliver det for os at leve vores liv med autenticitet, ærlighed og sandhed.

2) Hav tillid til dig selv

Én ting er at være opmærksom på din indre visdom, indre guide, en helt anden ting er rent faktisk at have tilliden til at følge den. At stole på dét du føler og fornemmer. Og at tro på at dét, du hører, også er sandt!
Hvad jeg opdagede for mig selv var, at jeg rent faktisk var god til at lytte og fornemme og på et dybt niveau vidste, at det var sandt, jeg stolede bare ikke på, at det var trygt for mig at stole på det og derfor at følge det – hvilket så gav plads for, at min indre kritiker kunne tvivle og bekymre sig.

Så ofte lader vi vores indre kritiker, vores fornuft/logik eller andre menneskers meninger overskygge vores dybeste viden og intuitive fornemmelse – og derved skaber vi alle mulige problemer for os selv; herunder fysisk og psykisk stress!

Selvom det ikke altid er let, så træn dig selv i at stole på de beskeder, du får, hav tillid til den følelse du har, og beslut dig så for, hvad du vil gøre med den besked, du har fået!

Jo mere villig du er til at lytte til og stole på den visdom, som kommer inde fra, jo mindre sandsynligt er det, at du giver din power væk til andre mennesker og til situationerne eller omstændighederne i dit liv.

3) Vær villig til forandring

Forandring er en ‘sjov’ ting!
For det første er det et uundgåeligt faktum ved livet – det eneste konstante i livet er forandring! Og for det andet er der mange af os, som rent faktisk godt kan li’ forandringer – jeg opfatter i hvert fald mig selv som forandringsparat og keder mig hvis livet bliver for trivielt og monotomt! OG samtidig frygter vi det lidt – usikkerheden og utrygheden i ikke at vide!

Måske kender du også til at holde fast i noget, der rent faktisk ikke tjener dig længere, blot fordi det er svært (og utrygt) at give slip.

Som jeg oplever det, har uvilligheden til forandring og tendensen til at holde fast store konsekvenser for vores livskvalitet. Hvis vi ikke var så bange for forandringer, hvis vi ikke havde så stor modstand mod forandring, ville vi rent faktisk være i stand til at forpligte os mere helhjertet og på et dybere niveau til dét, der virkelig er vigtigt for os lige her lige nu – velvidende at vi kan ændre kurs, ændre fokus når som helst, vi ønsker det!

Ofte er vi så fokuserede på, at tingene skal være på en bestemt måde, at vi ikke lytter til den feedback, vi får indefra, og vi holder så godt fast, at vi ikke er i stand til at bevæge os.

Når du giver slip på din trang til at finde ‘den rigtige vej’, når du giver slip på din dom over, hvor du er i forhold til, hvor du tror du SKAL være, vil du være i stand til at værdsætte dit liv, menneskene omkring dig og dig selv på en oprigtig måde.  Og hvis der er ændringer, som du ønsker at foretage, fordi du oprigtigt føler, at det vil optimere din oplevelse af livet, kan du foretage dem fra et sted af sandhed, kærlighed og visdom.

Og … husk på; livet er i virkeligheden et eksperiment!
Vi må alle hver især lære at lægge mærke til, hvad der virker bedst for os – og ikke tro at “one size fits all”!
Lær at følge dit indre kompas i en verden i forandring!

Skriv meget gerne en kommentar om din erfaring med ‘den rette vej’, livsformål og at lytte til din indre visdom.
Jeg vil elske at høre fra dig – og andre kan have glæde af dit input 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.