0 In Autenticitet/ Hjertets intelligens

Når du ligger på dit dødsleje …. Om modet til at være dig selv

Være dig selv

Tør du være dig selv fuldt og helt – lige gyldigt hvor du er og hvem du er sammen med?

Læs her om, hvordan du får modet til at være dig selv og følge dit hjerte.

Da jeg læste psykologi på universitet, havde jeg et frivilligt arbejde på et hospice. Det var et enormt givende og lærerigt arbejde, hvor jeg fik lov til at komme helt tæt på mennesker i den allersidste fase af deres liv.

Der var særligt én dame, som gjorde stort indtryk på mig. Vi talte en del om hendes liv, og hvordan det var for hende at vide, at hun snart skulle dø.

På et tidspunkt tager hun min hånd, kigger mig dybt i øjnene og siger:

”Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke havde modet til at være mig selv fuldt og helt. At jeg altid var bekymret for, hvad andre tænkte og forventede. Jeg ønsker for dig, at du tør lytte til dit hjerte.”

Selvom at det nu er ved at være en del år siden, er det stadig en samtale, som står lysende klart for mig, og som jeg bruger aktivt både i mit eget liv og i mit daglige arbejde.

I en verden, hvor vi hele tiden bliver bombarderet med, hvem vi skal være, hvordan vi skal se ud, og hvad vi skal gøre, kræver det mod og villighed ‘at finde sin egen vej’ og være sig selv fuldt og helt.

Meget få af os bliver bekræftet, som den vi er. Vi bliver i stedet bekræftet, når vi gør de ‘rigtige’ ting eller er på den ’rigtige’ måde.

To be yourself

Jeg møder rigtig mange mennesker i mit arbejde, som ikke tør være sig selv.

Som går rundt og er bange for, at de skal blive ‘opdaget og afsløret’, fordi de ikke er dygtige nok, gode nok, stærke nok, ikke værd at elske osv.

[Læs her om min kur mod at være styret af, hvad andre tænker]

Og som erkender, hvor store konsekvenser det rent faktisk har for deres liv – både privat og arbejdsmæssigt – at leve ’bag en facade’ og ikke gå efter dét, de virkelig ønsker og længes efter at opleve, gøre eller have i deres liv.

Fra min tid med de døende mennesker på hospice ved jeg nu med sikkerhed at:

Når du ligger på dit dødsleje, vil du ikke tænke tilbage og glædes over, hvor god du var til at passe ind og være ’normal’ men derimod huske glæden ved at udtrykke dig selv autentisk.

Når du ligger på dit dødsleje, vil du ikke være taknemmelig for alle de gange, du undgik hjertesorg men derimod glædes over de gange, du turde elske fuldt og helt.

Når du ligger på dit dødsleje, vil berømmelse og beundring fra ’masserne’ ikke betyde noget, men derimod om du var i stand til at leve et liv, der var defineret af mod, medfølelse og integritet.

Det kræver mod at være autentisk

At leve fuldt og helt, at følge dit hjerte, at være den forandring du ønsker at se i verden er risikabelt, men det er samtidig også den største gave, du kan give til verden omkring dig.

Autenticitet smitter.

Og jo mere du tør være dig selv, følge dit hjerte og være tro mod dig selv, jo mere inspirerer du andre, OG jo mere giver du automatisk andre lov til at være og gøre det samme.

At være autentisk betyder at være ægte og ærlig; det betyder, at der er overensstemmelse mellem, hvad du føler indadtil, og hvad du udtrykker udadtil.

Og for mange af os er det lige så svært at være autentiske eller ærlige overfor os selv, som det er at være det overfor andre.

Så … hvis du nu skal være helt ærligt over for dig selv, hvad længes du allermest efter at opleve i dit liv?

Og, hvad forhindrer dig i:
– at være dig selv fuldt og helt?
– at gøre det du ønsker allermest?
– at følge dit hjerte og dét, der er sandt for dig?
– at sætte grænser?
– at tale fra hjertet?
– at være ærlig i dine relationer med andre?

At turde stille sig selv disse spørgsmål og derefter være modig nok til at handle på de svar, du får, er fundamentet for at kunne leve med hjertet som kompas.

Jo mere ærlig du er over for dig selv, jo mere fri vil du føle dig – og jo rigere vil dit liv være.

Når du ligger på dit dødsleje, hvad vil du så gerne kunne sige? Og hvad må du nødvendigvis være villig til at gøre nu for at kunne sige det? Skriv dit svar i kommentarfeltet her nedenunder – jeg vil elske at høre fra dig ♥

The form you have selected does not exist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.