0 In Hjertets intelligens

Udvikling: Du betyder mere end du tror {& Om at skabe en hjerterevolution}

udvikling

Hvis du ønsker at gøre en forskel men er i tvivl om hvordan, så læs med her og bliv klogere på, hvilken stor betydning din personlige udvikling rent faktisk har.

Hver dag påvirker du verden omkring dig, hvad end du er bevidst om det eller ej.

Den du er, og det du gør, har en indflydelse på, hvad der sker i den ydre verden.

Dine daglige valg – derhjemme, på arbejdet og i det større samfund – gør en forskel, og det er op til dig bevidst at vælge, hvilken slags forskel du ønsker at være.  

Det var som teenager, jeg læste om Mahatma Gandhi og for alvor tog hans berømte udsagn ’Vær den forandring du ønsker at se i verden’ til mig.

Den sætning har ligget som et mantra i min underbevidsthed, og den har haft en stor indvirkning på, hvem jeg er, og hvad jeg gør.

Gandhi viede sit liv til kunsten at leve i fuldstændig harmoni.

Det bestod i at starte med sig selv, arbejde indefra og ud og være et lysende eksempel for verden omkring sig.

At leve i fuldstændig harmoni betyder ikke at ungå udfordringer og svære situationer, men derimod at vide dybt inde, hvad der foregår, hvem du er, og hvad du er her for.

Det er også det, jeg kalder for personligt lederskab fra hjertet.

Og det begynder på det grundlæggende niveau, når du beslutter at leve dit liv med ægte oprigtighed og fuld integritet, uanset hvor du er, og hvem du er sammen med.

Din personlige udvikling har større betydning for den kollektive udvikling, end du måske tror

Din selvopfattelse, din identitet samt dine idéer om dig selv, om andre og om livets begivenheder former dit liv på en meget konkret måde – fra det basale til det eksistentielle.

Fra dagligdagens gøremål og detaljer til de store spørgsmål i livet.

Derfor er det så afgørende vigtigt, at du konstant uddyber din selvindsigt, så du i højere grad forstår, hvad der ligger bag dine handlinger og måde at være i verden på.

Kun da kan du på det bevidste niveau tage ansvar for at forandre dét, du har brug for at forandre.

Du må være villig til at skabe en ny model for, hvordan du er – i og med dig selv – fordi du IKKE kan skabe en ny måde at være på ud fra en gammel måde at tænke og handle på.

At lære af livet skaber sund udvikling

For mig er ’hjerte-arbejdet’ den mest effektive metode til udvikling.

Essensen af dette arbejde handler om at se ALT, hvad der sker – det lyse og det mørke – som vigtige informationer, du skal bruge til at bevæge dig fremad.

Det vil sige, at du ikke vender dig væk fra dine problemer eller udfordringer men derimod henimod dem, så du kan lære af det, der sker og korrigere kursen, når det er nødvendigt.

Alle de negative hændelser i dit liv – herunder alle de problemer du har kæmpet med – er her for at hjælpe dig i din udvikling.

Det vil sige hjælpe dig med at komme i kontakt med evner, ressourcer og potentiale, du ikke vidste, at du inderholder.

’Hjerte-arbejdet’ er en fremgangsmåde, der åbner for og fører dig hen til disse evner og ressourcer, så det bliver muligt for dig at opdage og udfolde dit potentiale.

Det gør det muligt for dig at leve et liv, der både er dybt tilfredsstillende for dig selv og til glæde for menneskene omkring dig.

Hvis du modsætter dig og vender dig væk fra dét, der er svært, går din udvikling i stå.

I stedet for at lede efter en strategi eller en handling, som vil løse problemet eller fjerne det ubehagelige og svære, så prøv at slappe af ind i situationen for at se, hvad dit hjerte vil have dig til at lægge mærke til.

På den måde kan du bruge de svære situationer som springbræt til nye indsigter.

Jo mere forankret du er i dit hjerte, jo mere vil du lægge mærke til, at der er en dimension af din bevidsthed, der ikke kæmper, men som nysgerrigt undersøger:

❓ Hvad er vigtigst i dette korte liv?

❓ Hvad er ægte og sandt?

❓ Hvad sætter jeg allermest pris på?

❓ Og hvad ønsker jeg at bidrage med?

Hjertet står for noget, mens egoet kæmper mod noget.

Det betyder, at din sande vision for dig selv, dit liv og dit bidrag til verden befinder sig i dit hjerte.

Hvilken slags verden ønsker du at leve i?

Når du ikke længere er begrænset af dine idéer om, hvem du er, og hvad livet kan handle om, vil du meget lettere kunne skifte form og øjeblikkeligt respondere på dét, livet nu ønsker, du skal blive.

Og dermed gennemgå en sund udvikling.

Når du er villig til at se livet som en vejleder frem for en byrde, kan du gradvist begynde at påskønne det værdifulde i livet, præcis som det er med op- og nedture.

Fra dette sted af åbenhjertig opmærksomhed kan du have sårbare samtaler med andre, der fører til handling ud fra nærvær og kærlighed.

Du kan blive en kraftfuld transformerende lytter, som er villig og i stand til at lytte med hjerte og hjerne.

Denne evne er afgørende vigtig inden for blandt andet lederskab, uddannelse, politik og forældreskab. Den giver os mulighed for at lære og modnes af alt, der sker i vores liv.

Personligt lederskab fra hjertet kræver, at du er i stand til at identificere de dele af dit liv, der har brug og fortjener din opmærksomhed og så bruge dit hjertemod til at handle med integritet.

Det befæster din følelse af formål og styrker din evne til at skabe positiv forandring og sund udvikling.

Modigt at omfavne forandring betyder, at du hviler ind i tilliden til, at du vil være i stand til ikke blot at overleve det uventede og uforudsigelige men også at trives og blomstre i de nye muligheder.

At skabe en hjerterevolution

Der var en kursist, der sagde til mig, efter at hun havde oplevet en total forvandling i sit eget liv – både privat og arbejdsmæssigt: ”Jamen, Marianne, det er jo nærmest en hjerterevolution!”

Og hun har fuldstændig ret.

Tilsammen udgør disse små daglige indsatser, som vi alle sammen KAN gøre i forhold til at forandre og forvandle vores daglige liv en meget stor styrke, der i de kommende år kan blive en form for hjerterevolution.

Det betyder, at vi hver især kan være forandringen og bidrage til at gøre denne verden til et (endnu) bedre sted at være.

Så, hvilken slags verden ønsker du at leve i? Og hvad er de næste skridt i din personlige udvikling?

Skriv en kommentar og fortæl mig om det. Jeg vil elske at høre fra dig ❤️

The form you have selected does not exist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.