0 In Ikke kategoriseret

Hvad modsætter du dig?

Alt for mange af os kæmper mod virkeligheden, som den er – men det er spild af energi, for det er en kamp, du alligevel ikke kan vinde; virkeligheden er, som den er!

Det var virkelig et kvantespring i min egen udvikling, da jeg blev bevidst om, hvor meget jeg kæmpede mod virkeligheden, som den var OG at det var ENORMT udmattende! Jeg opdagede, at når jeg valgte at acceptere situationen eller omstændigheden (eller hvad det nu var, jeg havde modstand på) følte jeg en fantastisk indre ro og lethed i kroppen, som gav mig overskud til at ændre dét, jeg var i stand til at ændre. Jeg erkendte, at det rent faktisk var mit eget valg; jeg kunne vælge om jeg ville svømme mod strømmen eller flyde med strømmen.

Den eneste måde, vi kan skabe sand forandring er gennem accept – accept af livet som det er. Det meste af den stress, den følelsesmæssige smerte og de konflikter med andre mennesker, som vi oplever, stammer fra vores manglende accept og modstand mod livet, som det er.

At acceptere betyder ikke at være passiv, det betyder blot, at du konstaterer, at sådan er det lige nu. Du behøver ikke at kunne li’ det – blot acceptér det! Og find så derefter ud af, hvad du kan gøre, for at det næste øjeblik bliver anderledes, eller hvad du kan gøre for at ændre på din situation. 

Jeg har efterhånden lært , hvilke signaler jeg skal være opmærksom på. Når jeg mærker en uro, rastløshed, nagende utilfredshed, behov for at kontrollere eller udmattelse ved jeg,  at der er noget, jeg ikke accepterer lige her lige nu, og som jeg må lytte til.

Her er hvad du kan gøre

Stop op og  spørg dig selv: Hvad er det, jeg ikke kan acceptere lige nu? Hvorfor betyder det noget? Er jeg villig til at acceptere det lige nu? Hvad vil det betyde for mit liv, hvis jeg er villig til at acceptere det?

Vær ærlig og erkend overfor dig selv, hvad du ikke accepterer. Det kunne være; at kroppen ændrer sig med alderen, uoverensstemmelser med andre, ikke at have nok penge, ikke at nå alt på ‘to-do-listen’, at tingene ikke lige går som forventet, at et forhold eller en nær relation måtte slutte osv.

For at gøre det konkret, så vælg én ting som du har sværrest ved at acceptere og virkelig ønsker var anderledes. Tag en dyb indånding og sig for dig selv: “Jeg accepterer at ____________ (fyld selv ind med det der er virkeligt) lige nu.  Læg mærke til hvilke følelser, der kommer op –  eksempelvis; uro, vrede, ked-af-det-hed, frustration – og giv dem lov til at flyde igennem dig. Når følelserne har forladt dit system (efter max et par minutter) og du mærker en ro og lethed, så undersøg hvad du kan gøre for at bevæge dig til et sted, der føles bedre, og som kan ændre din situation. Og handl så på det!

At acceptere livet som det er, er en kontinuerlig process, en daglig praksis som du må gøre igen og igen – men den gode nyhed er, at det bliver lettere og lettere.

Skriv meget gerne en kommentar og hvis du har lyst, fortæl hvad du har svært ved at acceptere lige nu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.