0 In Brevkasse/ Hjertets intelligens

Skal jeg tage min kæreste tilbage?

tage min kæreste tilbage

Kære brevkasse.

Min kæreste gik fra mig for en måned siden. Jeg ved ikke om jeg skal tage ham tilbage?
Han siger at han gerne vil have mig tilbage, men det bliver ved det (ingen handling, ingen stor undskyldning, ingen invitation til en god aften i biografen)

Jeg har været ude for en ulykke i forsvaret, som har udløst PTSD. Han slog op fordi jeg blev ked af det og gik hjem (vi bor ikke sammen)
Jeg gik fordi han sagde at jeg selv var skyld i ulykken, en beskyldning som gjorde forfærdeligt ondt at høre.

Jeg vil gerne have ham tilbage, men mest fordi jeg ikke kan holde ud at være så syg og så alene – jeg er vred på ham og føler mig som en ting, når han bare tror, at han kan trække sin beslutning tilbage.

Jeg er fortvivlet.

Hvad skal jeg gøre?

Kh. A

***

Kære A

Mange tak for dit spørgsmål og for din beskrivelse af din situation.

Jeg vil først og fremmest udtrykke min medfølelse med dig i den situation, du står i. Det er tydeligt, at du er blevet såret på flere måder, og at det gør ondt og er svært.

Jeg håber, at du får god professionel hjælp i forhold til din PTSD. Jeg ved, hvor invaliderende den kan være, og hvor meget den påvirker din indre følelsesmæssige tilstand og stabilitet.

Med hensyn til din kæreste hæfter jeg mig ved, at du skriver: ”Jeg vil gerne have ham tilbage, men mest fordi jeg ikke kan holde ud af være så syg og så alene …”.

Det er virkelig vigtigt at være bevidst om, hvad du vælger, og hvorfor du vælger det.

At vælge et kærlighedsforhold til på grund af frygten for at være alene er et skråplan og helt klart noget, jeg vil fraråde dig.

Hvis du gik i et forløb hos mig, ville vi arbejde med din ensomhedsfølelse, din frygt, din vrede og din selvfølelse, FØR vi ville fokusere på spørgsmålet, om I stadig skal være kærester.

 

Så, til dit spørgsmål om, hvad du skal gøre, er mit svar til dig:

Fokusér i første omgang på at åbne dit hjerte for dig selv, hvilket vil sige at opbygge selv-medfølelse, selv-accept og selv-kærlighed – dét jeg også kalder for helhjertet selvværd.

Du har brug for at komme hjem i dig selv og genopbygge dit indre fundament, så du kan gå ud og møde verden med styrke og åbenhed – frem for med frygt og skrøbeligehed.

Du kan her læse min guide til, hvordan du kommer godt igennem svære tider.

Når du begynder at få kontakt med dine indre ressourcer igen, og behandler dig selv med kærlighed og omsorg, vil det være meget lettere for dig at træffe beslutninger i forhold til dit kærlighedsliv, som vil gavne dig og være gode for dig på den lange bane.

Din afhængighed af din kæreste vil aftage for til sidst helt at forsvinde, så I kan møde hinanden som ligeværdige og indgå helhjertede aftaler om, hvordan I behandler hinanden med kærlighed og respekt.

Hvis du vælger at genoptage forholdet til din kæreste, er det altafgørende, at I begge er villig til at reparere det brud, der er sket.

Det betyder, at I begge må være villige til at åbne jeres hjerter og kommunikere jeres følelser og behov til hinanden uden bebrejdelse eller projektion.

Dernæst skal I også gennem fasen med skabe noget nyt, hvilket vil sige at bekræfte:

♥ Dét I værdsætter både hos den anden og i den fælles relation

♥ Hvorfor I er sammen

♥ Hvordan I fremadrettet ønsker at passe på hinanden.

Det kan fremskynde din udvikling at forstå, hvad formålet er med de relationer, du har i dit liv, og hvad du skal lære af dét, der sker.

Jeg håber, at mit svar er brugbart for dig, og at det kan hjælpe dig på vejen hen imod en stærk og kærlig relation med dig selv, så du ud fra det fundament kan skabe stærke og kærlige relationer med andre mennesker.

Du er meget velkommen til at kommentere herunder, hvad du tænker om dét, jeg har skrevet, og hvis der er dukket flere spørgsmål op, efter at du har læst mit svar.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen

Marianne

Til dig der læser med: Har du prøver at stå i lignende situation? Så del meget gerne dine erfaringer herunder – måske kan lige præcist dine erfaringer hjælpe andre. Du er naturligvis også hjertens velkommen til at like og dele artiklen med andre, som kan have glæde af at læse den ♥

The form you have selected does not exist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.