0 In Hjertets intelligens

Tillid er en vigtig nøgle til forandring {& Om det venlige univers}

tillid

Jeg ved, at tillid i alle dets afskygninger og alle dets former kan forandre dit liv og give dig modet og styrken til at lade dit potentiale blomstre.

Det var Albert Einstein, der introducerede idéen om det venlige univers, og hvordan denne idé kan skabe grundlag for tillid både til dig selv og til livet som helhed.

Han sagde, at vi alle hver især må stille os selv dette grundlæggende spørgsmål:

Er universet et venligt sted?

Og afhængigt af, hvordan du svarer på det spørgsmål, vil dit liv udfolde sig.

Så, bare lige nu reflektér over det et øjeblik og mærk efter, hvordan spørgsmålet lander i dig.

..

.

Hvad er dit umiddelbare svar på dette grundlæggende spørgsmål?

Har du en dyb tiltro til, at der er en iboende eller naturlig kvalitet af ubetinget venlighed, godhed og kærlighed, der ’styrer’ universet, livet eller livskraften (kært barn har mange navne ?)?

Og hvis der er, kan du så mærke den samme kvalitet i din egen væren – som, når du ikke er fanget i reaktivitet og angst, trænger igennem og fylder dig med velvære?

Det er et både vigtigt og udfordrende spørgsmål om tillid og potentiale.

Første gang jeg læste Einsteins opfordring og hans beskrivelse af de konsekvenser, der følger i kølevandet på enten at svare ja eller nej til spørgsmålet, vældede der en masse følelser op, og min hjerne svarede nej, mens mit hjerte svarede ja.

Mit ego-sind fandt meget hurtigt mange eksempler på forfærdelige ting, som modbeviste denne (absurde) idé om det venlige univers.

Dog var ja-følelsen i mit hjerte så stærk, at jeg valgte at følge det svar og gøre det til ét af de grundlæggende principper i mit liv og i mit arbejde.

Brug ALT som en vejleder

Ét af principperne når du udvikler din hjerte-intelligens er, at alt sker af en årsag, og at der er en mening i dét, der sker.

ALT – det vil sige alle begivenheder, personer og omstændigheder er vigtige og værdifulde informationer, du skal bruge som vejleder i din udviklingsproces.

Det kræver enorm stor tillid, fleksibilitet og hjertestyrke at leve dette princip i praksis.

Og min egen erfaring er, at det kun er muligt at kultivere denne form for tillid og forbindelse, når jeg er villig til at åbne mit hjerte for dét, der sker.

Tilliden og tiltroen vokser ud af det åbne hjerte. Og det er kun fra dette sted, at du kan mildne livets alvor med omsorg og medfølelse.

I den forbindelse er det meget interessant, at forskere har fundet ud af, at når du er i en tilstand af ægte tillid, producerer hjertet mere af hormonet oxytocin (også kaldet kærlighedshormonet eller bonding-hormonet).

Det er et vigtigt hormon, fordi det reducerer stress i kroppen, hæver din energifrekvens og gør, at du føler dig mere ressourcefuld og omsorgsfuld.

Det betyder helt konkret, at når du vælger at træde ind i og åbne op for hjertets naturlige tillid gavner det både dig selv og alle omkring dig, fordi du har flere ressourcer til at hjælpe, støtte og handle kærligt i verden.

Tillid gør dig stærkere

Tillid er ikke blind tro eller positiv tænkning.

Tillid er hjertets fænomen. Det er ikke noget, du gør eller overbeviser dig selv om. Det er derimod en måde at være i verden på.

Det er en tilstand, hvor du åbner dig for ubegrænsede muligheder i hvert øjeblik, som går ud over din viden.

Når du læner dig ind i den dybe tillid til livets naturlige forandring og positive hensigt, kan du respondere på, hvad end der sker med ro, styrke og kærlighed og skabe det nye ud fra dit hjertes dybeste længsel.

Det er muligt at åbne op for tilliden, selv når du er bange, eller ikke kan li’ dét, der sker, eller forstår hvordan og hvorfor.

Jeg har i en stor del af mit liv levet i en (ubevidst) mistillid til mig selv, andre og livet, og jeg ved, hvor nedbrydende denne tilstand er.

Da jeg valgte at træde ind i den dybe tillid, opdagede jeg, hvordan tilliden opbygger mine ressourcer, min styrke, min energi og mit gå-på-mod.

Tillid ruster mig til op- og nedtur, ruster mig til at turde møde verden, som den er.

Tillid får min krop til at slappe af, også når orkanen raser.

Tillid hjælper mig med at zoome ud, så jeg kan se tingene lidt ovenfra og i sin helhed.

Vanskeligheder og modgang er en vigtig brik i din udvikling

Vanskeligheder og modgang, som du aldrig bevidst og med vilje ville invitere ind i dit liv, kan du vælge at bruge konstruktivt ved at se det som en vigtig brik i din udvikling.

Et liv helt uden kampe og nederlag er rent faktisk ikke det bedste for nogen af os.

Og ja, det kan helt sikkert gøre ondt at gå gennem livet med et åbent hjerte, men ikke så meget som hvis, du går gennem livet med et lukket hjerte.

Så, Selv om at livet måske ikke giver dig alt, hvad du ønsker og også indeholder alle mulige chok, skuffelser og smertefulde oplevelser, så kan alt, der kommer din vej være en gave, som hjælper dig med at vågne op, udvikle nye styrker og ressourcer og ikke mindst blive et mere kærligt menneske.

Set i dét lys ER livet generøst og venligt, selv når det manifesterer sig på chokerende og brutale måder.

Når vi er villig til at reflektere over, hvordan vores liv kun er muligt, fordi det bliver holdt, omgivet og næret af et ’felt af venlighed’ (som Einstein opfordrede os til) vil vi uværligt mærke en naturlig tillid og taknemmelighed brede sig i os.

Og gradvist kan vi begynde at påskønne det værdifulde i livet, præcist som det er, med dets op- og nedture, med dets fiaskoer og successer. Både når det er skyfrit, og når vejen føles knoldet.

Jeg kalder det også for at indgå partnerskab med livet, og det er en super vigtig brik, hvis du ønsker at lede dig selv (og andre) fra hjertet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.