0 In Hjertets intelligens

Derfor kræver det mod at følge hjertet

Mod

Læs her om hvad mod er, og hvorfor det er uselvisk at leve et modigt liv. Du kan også læse om, hvorfor det er så svært for de fleste af os at leve og arbejde fra hjertet. Og hvad der sker, når du udviser lidt mere hjertemod.

Vil du betegne dig selv som et modigt menneske?

Det er et lidt tricky spørgsmål, som faktisk kan være svært at svare på.

Fordi der er mange grader af og aspekter til kvaliteten ’mod’.

Jeg har lavet rigtig meget fysisk, som kræver mod: Sprunget ud med faldskærm, klatret på bjergetinder og løbet marathon blandt løver og andre vilde dyr i Sydafrika.

Jeg har også, da jeg arbejdede i en kriserådgivning, stået i situationer, som kræver stort mod: Følelsesmæssigt tilspidsede situationer i forbindelse med bl.a. voldsoftre, incestramte, pårørende til selvmord og meget andet.

Og selvom at jeg anerkender, at jeg i disse oplevelser og situationer, har været meget modig, så er det faktisk intet i sammenligning med, hvor meget mod det har krævet af mig at gå hjertets vej.

De mest skræmmende øjeblikke i mit liv, hvor jeg har været mest udfordret og har haft mest brug for at udvikle mere mod, har uden tvivl været, hvor jeg har skullet vælge at gøre min sårbarhed til min styrke OG have tillid til, at dér hvor mit hjerte førte mig hen, også var dér, jeg skulle være.

Det kræver mod at følge hjertet, fordi vi lever i et samfund, der ikke understøtter det – hverken politisk, socialt eller uddannelsesmæssigt.

Derimod er mental frygt den største drivkraft i vores moderne samfund.

Vi er bange. Bange for at miste de ting, vi har arbejdet hårdt for at kunne købe. Bange for afvisning og fiasko. Bange for visse slags mennesker. Bange for andre kulturer. Bange for kritik. Bange for forandring. Bange for at fortælle folk, hvad vi virkelig føler …

Der er så mange ting, vi er bange for. Vi er endda bange for at være os selv.

Mental frygt afholder flere mennesker fra at udrette noget med deres liv end manglende evner, kontakter, eller ressourcer.

Mental frygt lammer det menneskelige sind og lukker hjertet.

Mod er IKKE fraværet af frygt, men derimod evnen til at mærke den, acceptere den og gå fremad alligevel.

Mod er at gøre dét, du inderst inde ved er godt for dig at gøre, men som skræmmer dig, som du er bange for og har modstand på at gøre.

Det er den særlige energi, du oplever, når du begynder at følge dit hjertes formål.

Jeg har mærket frygten og tvivlen stryge som isnende vinde over min hud. Og jeg har opdaget, at dét at være modig er at lære at genkende og være nærværende i hvert øjeblik.

Det kræver mod at åbne dit hjerte for andre og udstille din sårbarhed, men når du gør det, vil du føle dig mere transparent og fri.

Du kan holde op med at skjule dig, holde op med at frygte at andre ser, hvem du virkelig er, for du har valgt at blive set.

Mod og styrke er uløseligt bundet til hinanden, fordi det kræver både mod og styrke at få verden til at bevæge sig.

Og begge dele er stærkt smitsomt!

At leve et modigt liv ændrer ikke blot dig selv men også de mennesker, der er omkring dig.

At være vidne til det menneskelige potentiale for transformation gennem sårbarhed, mod og vedholdenhed påvirker dem omkring dig meget dybt, hvad end du er bevidst om det eller ej.

Store ting kan udrettes i et øjebliks mod. Og store ting kan gå tabt i et øjebliks frygt.

Èn ting, jeg ved med sikkerhed, er, at du kan, hvad du tør.

Vær modig.

Begynd i dag.

Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvad livet vil give dig til gengæld for lidt mod.

Hvis du gerne vil udvikle mere mod til at leve og arbejde fra hjertet, så vil mit Mentor & Mastermind Program højst sandsynligt være noget for dig. Læs mere om det her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.