8 In Hjertets intelligens

Sådan lader du dit fulde potentiale blomstre

fulde Potentiale

Jeg talte med én af mine mentorklienter forleden dag. En skøn kvinde med hjertet på rette sted, som har et dybt ønske om at lade sit fulde potentiale blomstre.

Hun har en stor og modig vision, der virkelig kan gøre en forskel i verden.

Men hun er også opmærksom på de vaner og mønstre, der holder hende tilbage. Hvilket jo er årsagen til, at hun har opsøgt hjælp hos mig.

Undervejs i samtalen rammer vi ned i et meget tungt og dybt mønster med udsættelse, overspringshandlinger, tvivl og apati.

Hun kigger mig direkte i øjnene og spørger i et frustreret og let opgivende tonefald:

”Tror du overhovedet, at der er noget som helst håb for, at jeg kan bryde gennem de vaner og mønstre, der holder mig tilbage fra at skabe dét, mit hjerte brænder for?”

Jeg holder en kort pause, før jeg svarer:

”Ja, der er håb. Men du må være villig til at gå gennem processen med at transformere din følelse af selv – og dermed din modstand mod forandring”.

Vi oplever alle sammen modstand mod forandring.

Det er så at sige en del af den menneskelige programmering.

Forandring betyder stort set altid at give slip på det kendte og træde ud i det ukendte.

Det indebærer en villighed til at risikere, være sårbar og give slip på kontrol. Og det er meget skræmmende for de fleste af os.

Jeg har endnu ikke mødt en person, som ikke på den ene eller anden måde er fanget i denne begrænsning, og holder sig selv tilbage fra at følge sit hjertes længsel og udfolde sit fulde potentiale.

Måske har du også oplevet at tage de første skridt hen imod at udfolde dig selv i dit arbejde eller andre steder med dét, dit hjerte bræner for.

Men ’pludselig’ stopper du flowet ved at gemme dig, begynder at tvivl og frygte det værste, eller mister troen på at det vil lykkes og gå godt.

Du sidder så at sige fast i ’den gamle udgave’ af dig selv.

Lad dig inspirere af sommerfuglen

Livet er en tilblivelsesproces, hvor vi udfolder mere og mere af den, vi er … hvis altså vi er villige til at give slip på vores beskyttende kappe.

Præcist som en sommerfugl kommer ud af sin puppe.

Jeg har altid været fascineret af metamorfose-processen; den mirakuløse forvandling af larven til en sommerfugl.

Det er en bemærkelsesværdig proces og et super fint billede på, hvordan det naturlige potentiale udfolder sig:

Larven kravler rundt og nyder sin jordbundne eksistens. Så en dag er det tid for den til at udfolde sig som et bevinget væsen (dens fulde potentiale), og den lukker sig inde i sin kokon.

I denne puppetilstand begynder små celler, som hedder ’imaginale celler’, at opstå én efter én.

De bliver ved med at muliplicere, finde hinanden og klynge sig sammen. Disse celler vibrerer på en anden frekvens (frekvensen af en sommerfugl).

Til sidst skaber de en helt ny struktur og dét, der opstår, er en sommerfugl – en skabning af udsøgt skønhed, elegance og frihed.

Hvis vi forestiller os, at larven i sin forpuppede tilstand kunne tænke og længes tilbage til sin gamle form, eller bekymre sig om sin fremtidige form og være bange for, at den ikke er god nok til at være en sommerfugl, så ville processen blive temmelig forstyrret.

Hvis larven holdt fast i sin gamle form, når tiden var inde til at slippe, (som vi holder fast i vores kendte, gamle og uhensigtsmæssige mønstre) ville den ende med at blive lurvet og gå glip af muligheden for at udfolde sig som en flyvefærdig sommerfugl i sin prægtige farverige dragt – sit fulde potentiale.

Det kræver mod at forpligte dig helhjertet til dit fulde potentiale

Til forskel fra larven skal du og jeg (og alle andre mennesker) være villige til at forpligte os helhjertet til vores tilblivelsesproces.

Larven udfolder sit potentiale i et naturligt flow uden modstand.

Vi mennesker skal vælge det bevidst – på daglig basis.

Dine valg forplanter sig gennem hele dit liv, og du skaber dit liv med de valg, du træffer fra øjeblik til øjeblik.

Og at vælge dig selv og dit potentiale til hver dag kræver både mod og helhjertet forpligtelse.

Det er let nok at forpligte sig til dét, der føles godt (og som du ved, hvad er). Det er dog straks en anden sag, når du møder vanskeligheder og besværligheder, der vækker din indre modstand.

Det betyder, at du skal være villig til at ’gå imod dig selv’ (dit gamle selv) og trodse dit ego’s træghed og modstand mod forandring.

Det springende punkt bliver, om du er modig nok til at give slip på det gamle, kendte selv (og de mønstre der hører til den personlighed) og så træde ud i det ukendte og lade dit fulde potentiale blomstre.

Valget er dit

Du kan vælge at trække dig tilbage i ego-skallen ELLER vælge at bryde de gamle undvigelsesmønstre, mens de er aktivererede.

Og det er lige præcist, når du gør det sidste, at nye handlinger kan vække dit slumrende potentiale.

Når du for alvor giver slip på det gamle og overgiver dig til processen fødes der et nyt, sandt og livgivende håb om, at det større bærer igennem.

Der opstår en tillid til, at det er inderligt ok at åbne op for ’det større’, der ønsker at komme til verden.

Det mørke og ubehagelige i overgangsfasen er nødvendigt for at bryde igennem og give plads for ’fødslen’ af dit større potentiale – lige som puppestadiets mørke er nødvendig for sommerfuglen.

At gå igennem ’fra-larve-til-kokon-til-sommerfugl-processen’ er at følge hjertets vej.

Når du ikke længere kæmper imod men lader alt blive mødt i hjertets åbenhed, sker der en opløsning af både reaktionerne på dét, du møder, og af tolkningerne af dét, du går igennem.

Når du forpligter dig i kærlighed til dit fulde potentiale, følger glæde og frihed.

Så, mine spørgsmål til dig er:

Hvordan går det for dig i din egen ’fra-larve-til-sommerfugl-metamorfose’?

Er du villig til at vælge dig selv og dit fulde potentiale til igen og igen og igen?

Husk på, at det er en proces, som kræver tonsvis af MOD og HELHJERTET FORPLIGTELSE.

Så, hvordan kan du kultivere lidt mere mod og helhjertet forpligtelse i dag?

Skriv dine svar i kommentarfeltet herunder – jeg vil elske at høre fra dig ❤️

The form you have selected does not exist.

You Might Also Like

8 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.