0 In Hjertets intelligens

Er du den forskel der gør forskellen?

Forskel

Jeg har altid været dybt inspireret af mennesker, der oprigtigt gør en forskel i verden. Mennesker, der er modige nok til at følge deres indre sandhed, og som er villige til at sætte det fælles bedste over deres egen vinding.

Blandt mine personlige helte er både offentlige skikkelser så som Mahatma Gandhi, Helen Keller, Martin Luther King Jr., Mother Teresa, Buddha, Nelson Mandela, Dalai Lama OG helt almindelige mødre, fædre, lærere, præster, læger osv. som jeg har mødt på min vej.

Det er mennesker inden for alle virkefelter, og fælles for dem er, at de vender deres talenter, bestræbelser og energi hen imod at hjælp, opløfte og gøre en forskel i andre menneskers liv.

Det er mennesker, som lytter til og lader deres hjerte guide dem – bruger deres hjerte som kompas, som jeg kalder det.

Du har helt sikkert også selv mødt sådan et menneske. Hvor du ser en vis ro i hans eller hendes øjne og mærker et oprigtigt nærvær. Han eller hun er stilfærdigt selvsikker og udtråler en rolig tilfredshed, som er meget smittende.

Jeg har stort set altid vidst inderst inde, at meningen med mit liv, er at gøre en forskel med den jeg er, og det jeg kan.

For mig findes der ikke nogen større tilfredsstillelse end at lægge mit hoved på puden om aftenen og vide, at jeg har berørt et andet menneskes liv:

Gjort hendes byrde lettere. Indvidet ham i en eller anden uendelig visdom. Været en inspiration. Fået hende til at le. Ladet ham græde. Åbnet nogle døre i hans hjerte og sind. Lånt hende et forstående øre … Gjort en forskel.

Jeg tror på, at vi alle – hvis vi er villige til det – kan bidrage til at gøre denne verden til et bedre sted at være. Ikke blot for de få, men for de mange.

Ingen har styrken til helt på egen hånd at forandre verden, men vi har alle styrken til at gøre en forskel.

Gør det til en vane

Hver dag er fyldt med uendelige muligheder for at gøre en forskel.

Vi lever i en verden fuld af mennesker, der hungrer fortvivlet efter oprigtighed, ærlighed, godhed og kærlighed.

Det eneste, du behøver, er at åbne dine øjne, dine ører og dit hjerte hver dag.

Giv af din tid. Giv af din opmærksomhed. Giv af dine talenter. Giv af din kærlighed. Og giv af dine ressourcer for at gøre en forskel i andre menneskers liv.

Det er hjertets vej.

Det er den nye hjerterevolution!

Når du gør en forskel i dagligdagen på din egen måde, giver det dit liv mening, formål og en dyb, dyb følelse af indre tilfredsstillelse.

Som Theodore Roosevelt så rigtigt sagde:

”Do what you can with what you have, right where your are”.

Gør en forskel.

Det er ikke så svært.

Gør det til en vane.

Hver dag.

Hvad kommer i vejen for at gøre en forskel?

Dét, der forhindrer os i at gøre en forskel, er tvivl, travlhed, frygt, modløshed og selvoptagethed.

Nogle mennesker prøver aldrig på at gøre en forskel, fordi de tvivler på, at de kan.

Nogle mennesker er bange for at forsøge, fordi ”hvad nu hvis det mislykkes?”

Nogle mennesker begynder at gøre en forskel, men falder i fælden med at sammenligne det gode de gør med, hvad andre gør og føler sig ubetydelige. Eller de ser alt det onde, der også foregår i verden, og bliver slået ud af modløshed.

Nogle mennesker er så optagede af sig selv, at de aldrig tænker på andet end deres egne umiddelbare behov.

Jeg forstår så godt og kender i den grad til at blive ’forført’ af disse forhindringer og helt glemme, hvad det i virkeligheden er, at jeg er her for.

Dét, der har været afgørende for mig, er, at jeg har brugt den hjælp og inspiration jeg kunne finde, og derigennem lært at bruge tvivlen, frygten og modløsheden konstruktivt. De er nu i højere grad mine trædesten i stedet for at være stopklodser.

At gå hjertets vej gør dig ikke immun overfor livets udfordringer.

Ingen af denne verdens ’forandringsagenter’ eller ’hjertemennesker’ har levet et rosenrødt liv.

De har alle sammen kendt til frygten for at fejle. Men de har været villige til at se den i øjnene, anerkende følelsen og modigt gået fremad alligevel.

Når livet har været svært, har de taget det én dag ad gangen.

Når livet har været rigtig svært, har de taget det én time ad gangen.

Og når livet har været så vanskeligt, at det ikke har været til at bære, har de fattet mod, stået fast og taget livet øjeblik for øjeblik.

Ét for ét.

Skridt for skridt.

Jeg ved med sikkerhed, at de ikke har været fremmede over for tvivl, frygt, modløshed eller selvcentrerede ønsker, men de har fundet et fokuspunkt for deres liv og været villige til at forpligte sig helhjertet til det.

Det gode, vi gør, går aldrig tabt.

At gøre en forskel – stor eller lille – er aldrig spild af tid.

”No drop of precious love is ever wasted”, Mother Teresa

Vær den forskel, der gør forskellen.

Spørgmål til dig: Hvordan gør du en forskel for andre mennesker i din hverdag? Og hvad giver det dig at gøre det? Skriv dine svar i kommentarfeltet herunder – det vil helt sikkert inspirere andre … og gøre en forskel i deres liv ♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.