0 In Hjertets intelligens

7 store idéer der kan forvandle dit liv. Hvilke kan du bruge?

idéer

Store idéer er inspirationer til nye måder at være og handle på. Når de bliver implenteret kan de forandre og forvandle den verden, vi lever i. Læs med her og lad dig inspirere til, hvad du kan integrere i dit liv.

Jeg er lige nu midt i processen med at skrive min første bog. Det er en fantastisk, hård, spændende og udfordrende rejse.

Det er i sandhed en opdagelsesrejse, og jeg får hele tiden nye indsigter både i forhold til mig selv som menneske og i forhold til mit arbejde med andre mennesker.

Steven Pressfield skriver i sin bog ”The Artist’s Journey”, at kunstneren ikke skaber for at udtrykke sig selv men for at lære sig selv at kende:

Art, then, is not an act of self-expression but of self-discovery”.

Og det har han på sin vis meget ret i.

Jeg opdager i hvert fald hele tiden nye dybder i mig selv og i det arbejde, jeg er her på Jorden for at udføre.

Det her arbejde med at skabe ting, er en underlig, gådefuld, smuk proces.

I går, da jeg sad og arbejdede med min (lange) liste over ’de store ideer’, tænke jeg, at jeg ville dele nogle af dem med dig her og nu.

[Min liste er pt. på 30 idéer. Ja, jeg ved godt, at det er mange, og at der ikke bliver plads til dem alle sammen i bogen.]

Du får derfor her 7 super vigtige idéer, som har gjort en kæmpe stor forskel både for mig selv i mit eget liv og for mange af mine klienter og kursister.

Jeg vil gå så langt som at sige, at de virkelig har potentialet til at forvandle dit liv, hvis du tager dem til dig.

De 7 store idéer:

1. Dét du elsker, dét du længes efter og drømmer om at gøre, er virkelig, virkelig vigtigt.

Når du lever i overensstemmelser med disse ting, bliver dit liv glædesfyldt, meningsfuldt, vitalt, fuldfarvet og bevæger-dig-til-tåre-smukt.

Dog er min erfaring, at de fleste af os bliver væk fra vores sande kærligheder undervejs i livet.

Men, der er heldigvis en vej tilbage på sporet.

2. Vi har alle sammen et formål og noget unikt at bidrage med her på Jorden.

Det er dét, jeg kalder for dit hjertes formål eller dit kald.

For nogle bliver det udlevet gennem arbejde, for andre bliver det udlevet andre steder. Om det er det ene eller det andet er ikke det væsentlige. Men det betyder virkelig noget, at du lever dit hjertes formål – på den ene eller anden måde.

Når du opfylder dit hjertes formål, lever du automatisk i overensstemmelse med dine principper og din sande natur – og det er lige præcist dét, der giver dit liv ægte mening og glæde.

Tænk engang, hvordan verden ville forandre sig til det bedre, hvis alle kendte deres hjertes formål og havde modet til at følge det.

3. Vi har alle sammen en ubarmhjertig indre kritiker og en angstens stemme indeni.

Når du lærer de forskellige stemmer at kende, og hvad deres egentlige budskab er, vil du kunne være med dem på en sund og hensigtsmæssig måde.

Og så vil de ikke længere styre dit liv i en negativ retning.

4. Mennesker er historiefortællende væsner, og vi har en tendens til at hænge fast i vores  begrænsende historier om, hvordan tingene er, og hvordan tingene er nødt til at være.

Denne hængen fast i disse begrænsende historier er den største årsag til stress, utilfredshed, depression, angst, konflikter og stilstand.

Men, det store vidunderlige mirakel er, at der er en vej ud, som dukker op, når du lærer at ’skifte kanal’ (som jeg kalder det) – fra ego-bevidstheden til hjerte-bevidstheden.

Når du ’skifter kanal’, får du en direkte oplevelse af, at det er muligt at bevæge dig fra lidelse til fred, fra sammentrækning til udvidelse, fra frygt til kærlighed.

5. Den største lidelse kommer af at forlade dig selv og den, du virkelig er.

Så simpelt er det.

Når du forlader dig selv, lukker du samtidig dit hjerte, og du lukker dermed af for at lade livet guide dig.

Det betyder samtidig også, at meget af den lidelse, du oplever, kan forløses ved, at du kommer hjem i dig selv og genopretter forbindelsen med din hjerte-essens og den livskraft, der befinder sig her.

Vi har alle sammen brug for daglige praksisser, vaner og ritualer, der hjælper os med at genskabe denne forbindelse.

6. Hvis du fylder dit liv op med endeløs ’gøren’ og mentale ’skal, bør, er nødt til’, vil det liv, der ønsker at dukke op i dig, aldrig få mulighed for det.

Du må være villig til at gøre plads i din kalender og i dit liv.

Der er så uendeligt meget potentiale, og så vildt meget liv der venter på at blive oplevet.

7. Medfølelse er det naturlige udtryk for visdom.

Den vise del af os *ved*, at alle handlinger, der skader eller sårer, er født ud af en desperat smerte og begrænsning i gerningsmanden. At se dette og handle ud fra det, er at se og handle ud fra sandheden.

Medfølelse er styrke, og medfølende reaktioner virker. De heler. De stopper cyklussen med at spilde energi, med at angribe og forsvare, og med at blive såret og såre tilbage – som i den grad forpester vores verden.

Spørgsmål til dig: Hvordan resonerer disse idéer med dig? Hvilken en taler mest til dig i dag? Hvilken en siger: ”Vær opmærksom på mig! Gå dybere ind i mig”? Skriv dit svar i kommentarfeltet – og hvis du vil, inviterer jeg dig til at leve i en stille samtale med den idé i dag.

The form you have selected does not exist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.